Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Digimon Xros Wars(デジモンクロスウオーズ:dejimon kurosu uoozu(Ristisodat)) on kuudes ja uusin tuotantokausi. Digimon Xros Wars jaetaan kahteen osaan: Digimon Xros Wars ja Digimon Xros Wars: Pahat Kuoleman kenraalit ja seitsemän valtakuntaa(悪のデスジェネラルと七つの王国:aku no desu jeneraru to nanatsu no oukoku) Xros Warsia on myös mangana. Mangan tarina eroaa animesta: mm. Kuolemankenraaleja ja seitsemää valtakuntaa ei ole. Mangasta ei tiettävästi ole käännöksiä. Täältä löytyy kuitenkin raakana: http://xrosraws.wordpress.com/ Paha Bagura-armeija aikoo vallata Digimaailman. Eräänä päivänä Taiki Kudou kuulee salaperäisen äänen: kuin joku pyytäisi apua. Myöhemmin Taiki tapaa hädässä olevan Shoutmonin ja hän saa legendaarisen esineen: Xros Loaderin. Hänet on valittu Kenraaliksi. Xros Loader absorboi Shoutmonin häilyvän melodian ja Taiki ystäviensä Akarin ja Zenjiroun kanssa joutuvat Digimaailmaan ja auttavat taistelussa Bagura-armeijaa vastaan.

Ohjaaja: Endou Tetsuya

Studio: Toei Animation

Kanava(Japanissa): TV Asahi

Kesto: 54 jaksoa

Alkutunnarit: Never Give Up(esittäjä: Sonar Pocket), New World(esittäjä: Twill, Kuolemankenraalit-saagan alkutunnari)

Muita kappaleita: We Are Xros Heart(kaksi versiota: tavallinen(DigiXros -teema) ja X7(Great Xros -teema), versio, tavallisen version esittäjänä Kouji Wada ja X7 -version esittäjänä: Kouji Wadan lisäksi Miyazaki Ayumi ja Tanimoto Takayoshi), X4B the Guardian(esittäjä: Kouji Wada, Shoutmon X4B:n teema), Sora mau yuusha X5(esittäjä: Kouji Wada, Shoutmon X5:n teema), Evolution & DigiXros(kaksi versiota: Taiki ja Kiriha, esittäjät: Kouji Wada, Miyazaki Ayumi ja Tanimoto Takayoshi, Double Xros -teema)

Elokuva(t): tulossa heinäkuussa

Peli(t): Digimon Story: Super Xros Wars Blue/Red

Hahmot(vasemmalta oikealle, ylhäältä alas):

Kiriha Aonuma(蒼沼キリハ:aounuma kiriha) on seitsemäsluokkalainen Blue Flare -armeijan kenraali. Taikin saapuessa Digimaailmaan Kiriha oli jo siellä. Blue Flare on kilpaileva armeija. Nerokkaiden taktiikoiden ja voimakkaiden digimonien suoran hallinnan ansiosta Kirihalla on suuri joukko digimoneja komennossaan. Äninäyttelijänä: Takeshi Kusao.

Nene Amano(天野ネネ:amano nene) on salaperäinen tyttö, joka tulee ja menee mielensä mukaan. Nene on Twilight -armeijan kenraali, joka etsii voimakkaita sotilaita tiettyyn tarkoitukseen. Hän sanoo pitävänsä vahvoista pojista, jotka osaavat taistella. Nene seurailee(lue: stalkkaa) usein Kirihaa ja Taikia ja antaa Taikille tietoja Koodikruunuista, Vyöhykkeistä ja Xros Loaderin toiminnoista. Ääninäyttelijänä: Houko Kuwashima.

Zenjiro Tsurgi(剣ゼンジロウ:tsurgi zenjirou) on Taikin lokkatoveri ja pitää itseään tämän kilpailijana. Zenjirou harrastaa kendoa. Zenjirou on taitava koneiden kanssa. Zenjirou ei ole Kenraali animessa, mutta mangassa hänelläkin on Xros Loader. Ääninäyttelijänä: Daisuke Kishio

Taiki Kudou(工藤タイキ:kudou taiki) on Xros Heart -armeijan Kenraali. Taiki on urheilullinen, mutta myös nero. Hän ei vain tiedä sitä itse. Taiki asuu äitinsä kanssa, kun hänen isänsä, joka on urheiluvalmentaja, matkustaa ympäri Japania. Ääninäyttelijänä Minami Takayama(on muuten sama kuin japsiversion Muumpeikolla)

Akari Hinomoto(陽ノ本アカリ:hinomoto akari) on Taikin lapsuudenystävä ja vuoden tätä nuorempi. Zenjiroun tavoin Akarikaan ei ole Kenraali animessa, mutta mangassa myös Akarilla on Xros Loader. Ääninäyttelijänä Ryouko Shiraishi.

Taiki, Zenjirou ja Akari palasivat n. kauden puolivälissä Oikeaan maailmaan. Sota Digimaailmassa ei kuitenkaan ole vielä ohi ja Taiki päättää palata Digimaailmaan. Asunvaihdon paikka Taikille, Kirihalle ja Nenelle. Asunvaihto tapahtui myös mangassa. Aiemmasta saagasta tuttuja Vyöhykkeitä ei enää ole, vaan Digimaailma onkin jaettu seitsemäksi valtakunnaksi, jota kukin hallitsee Bagura-armeijaan kuuluva Kuolemankenraali.

Yuu Amano(kuvassa ylinnä)(天野ユウ:amano yuu) on Nenen nuorempi veli, jota Nene on itseasiassa koko Digimaailmassa olon ajan etsinyt. DarkKnightmon sanoi auttavansa Neneä, jos tämä auttaisi häntä. Kun DarkKnightmon kuitenkin otti sanansa takaisin ja hylkäsi Nenen, Nene liittyi Xros Heart -armeijaan. Twilightista tuli osa Bagura-armeijaa ja sen kenraaliksi nousi Yuu. Kuten Digimonkeisari aikoinaan 02:ssa, myös Yuu ajattelee Digimaailman olevan vain peliä. Pohjimmiltaan Yuu on kuitenkin kiltti eikä halua vahingoittaa ketään. Yuu oli jo pidemmän aikaa tarkkaillut Taikia ja haluaa taistella tämän kanssa. Ääninäyttelijänä Kanae Oki.

Mangassa Nenellä on 7-vuotias pikkusisko Kotone. Yuu ei esiinny mangassa. Kotone on myös Kenraali, mutta hän on syvässä unessa. Nene pyysi DarkKnightmonin apua herättääkseen Kotonen. DarkKnightmon kuitenkin aikoo tehdä Kotonesta itselleen uuden Kenraalin hallitsemalla häntä Shademonin avulla.

 

©2019 Digimon Sekai - Koska suomalaiset digimonfanit ansaitsevat parempaa - suntuubi.com